Bästa fackförbundet för chefer

Vilket fackförbund är egentligen bäst för chefer? Vi guider dig till det bästa facket för chefer och ledare 2024.

Bästa fackförbundet för chefer

Vilket fackförbund är egentligen bäst för chefer? Vi guider dig till det bästa facket för chefer och ledare 2024.

h

Fackförbundet för dig som är

  • Chef.

  • Student – med ambitionen att bli chef.

Vanliga yrken bland medlemmar

  • Chefsbefattningar inom alla typer av brancher.

Ledarna är Sveriges största fackförbund för chefer med över 100 000 medlemmar. Genom ett medlemskap hos Ledarna får du råd och stöd, både kring den egna anställningen men också i uppdraget som chef. Medlemmarna hos Ledarna arbetar som chefer inom alla typer av bruncher och på alla olika nivåer.

Genom ditt medlemskap stöttar du Ledarnas viktiga arbete för att förbättra chefers arbete i samhället. Ledarna arbetar för att synliggöra ledarskapets värde och att föra chefers talan i samhällsdebatten. Genom ditt medlemskap får du även stöttning i din egna utveckling som chef, då Ledarna arbetar kontinuerligt för att deras medlemmar ska bli ännu tryggare och framgångsrikare i sina roller som chefer.

Som medlem i fackförbundet Ledarna ingår en förmånlig inkomstförsäkring som ger dig trygghet i karriären. Inkomstförsäkringen täcker 80 % av din tidigare lön upp till 80 000 kr under 150 ersättningsdagar. Jämfört mot andra fackförbund är denna inkomstförsäkring riktigt förmånlig med tanke på det höga lönetaket på 80 000 kr. Om du är intresserad av att försäkra dig under 250 ersättningsdagar kan du teckna Ledarnas tilläggsförsäkring som ger dig 80 % av din tidigare lön upp till 120 000 kr. För att kunna utnyttja inkomstförsäkringen måste du även vara medlem i en a-kassa.

Medlemsförmåner

Inkomstförsäkring

Med Ledarnas populära inkomstförsäkring får du trygghet i din chefskarriär. Säkra din inkomst upp till 80 % av din lön, maximalt 80 000 kr per månad under 150 ersättningsdagar. Utöka till 250 ersättningsdagar med Ledarnas tilläggsförsäkring.
l

Seminarier och utbildning

I medlemsskapet får du möjlighet att vara med på lärorika seminaier och kurser där du får bli inspirerad och utveckla dina chefskunskaper. Du får även chansen att nätverka och utbyta erfarenheter med andra chefer.

Rådgivning och chefscoachning

Som ledare hamnar man ofta infår svåra situationer. Med hjälp av Ledarnas omtyckta coachning får du stöd att bemöta alla situationer på din arbetsplats.
b

Medlemstidningen Chef

Som medlem i Ledarna ingår Nordens största tidning för ledare – Chef. Tidningen är fylld med tips, råd och metoder som du kan använda i ditt arbete.

Medlemsrabatter

Få tillgång till allt från billiga semesterboenden i Toscana till rabatter på försäkringar hos Bliwa genom ditt medlemsskap hos Ledarna.

Låna pengar till förmånlig ränta

Alla medlemmar har möjligheten att ansöka om förmånliga medlemslån hos SEB. Läs mer under vår jämförelse av medlemslån.

Lönestatistik

I medlemsskapet ingår komplett lönestatistik för samtliga branscher. Ta chansen och järför din lön med andra chefer med liknande arbetsuppgifter.

Stöd vid förhandlingar

Få tillgång till kostnadsfritt förhandlingsstöd samt juridiskt biträde vid rättsprocesser.

Medlemsavgift